Vad vill du bli när du blir stor? En fråga som ofta får väldigt olika svar beroende på hur gammal en person är när du frågar. Men Dilba Zandi har svarat samma sak sedan hon var fem.

Statsminister.

Och efter att ha pratat med henne en halvtimme så känns det fullt möjligt. Hon är redan engagerad i politiken som en aktiv medlem i Moderata ungdomsförbundet.

Hennes förebild inom politiken är Fredrik Reinfeldt. Hon menar att han kom in i partiet med nya och annorlunda idéer och att det inte var många som trodde på honom i början. Men sedan blev hans arbete bra för Moderaterna.

Hon tror att Anna Kinberg Batra också kommer att göra ett bra jobb.

Hon är ju inte som Fredrik Reinfeldt, men jag tror på henne.

Kommunpolitiken är inget som lockar Dilba i dagsläget. Hon är mer intresserad av nationell och internationell politik. Hon ser vilka stora utmaningar Sverige, världen och politiken står inför och vill inget hellre än att vara med och påverka för att skapa en bättre framtid.

Hon har redan testat politikervardagen genom att praktisera hos Mats Green i riksdagen. När hon var där fick hon också chansen att följa den amerikanska valvakan från USA:s ambassad i Stockholm. Hon berättar att stämningen var ganska spänd. Det fanns supportrar för båda sidor på plats, men de allra flesta hoppades att Hillary Clinton skulle vinna.

Dilba trivdes som fisken i vattnet under sin praktik, hon skaffade många nya kontakter och fick vara med i nya sammanhang och diskussioner. Det var som en ny värld - och den gav mersmak. Hon blev ännu mer övertygad om att det är till riksdagen hon ska.

Men först ska hon gå ut nian, läsa ekonomi på gymnasiet och plugga vidare till affärsjurist.

Det är min dröm, att bli affärsjurist, säger hon.

Hon tror att det är viktigt att jobba med något annat innan man ger sig in i politiken på heltid. Dessutom vill hon ha en bra utbildning i bagaget.

Hon tycker att många i hennes egen ålder tar för lätt på sin framtid. De borde jobba mer för det de vill uppnå, menar hon.

Det är ingen som kommer att komma och ge dig det.

Dilba är nöjd med sin klass och trivs i skolan. Det blir en hel del plugg. Hon tycker att svenska och SO-ämnen är roligast, tätt följt av engelska och franska. Men matten kommer inte långt efter.

Jag gillar matte för jag ser det som en utmaning.

Men språk är ändå hennes starka sida och familjens samlade språkkapital är stort.

Jag har bra känsla för att formulera mig, sedan spelar det ingen roll vilket språk det är på, säger hon.

Dessutom gillar hon att träna på gym, umgås med sina kompisar och läsa kriminalromaner.

Och hon gillar kläder. Hon tycker om att fundera över hur hon kan vara kreativ och matcha ihop olika saker med varandra så att resultatet blir snyggt.

Jag har min egen stil, säger hon.

Dilbas stil är proper, gärna med lite dyrare kvalitetsmärken. Favoriten är ett par kostymbyxor från Filippa K.

Ett par gånger i veckan jobbar hon extra som kalasvärdinna på Racketcentrum. Det är hon som håller i trådarna när små eller stora födelsedagsbarn vill ha sitt kalas.

Det är kul att jobba, för att det är kul att visa sig själv och vad man kan, säger hon.

Det handlar om att planera och prioritera.

Hon är noga med att gå på läxhjälpen i skolan för att inte behöva sitta så länge hemma på kvällarna. När hon gör läxor hemma gillar hon att sitta inne på sin pappas kontor, där får hon en "lite mer seriös känsla", berättar hon. Hennes pappa är en förebild och hon lyssnar mycket på vad han säger.

Då har jag pluggat klart till affärsjurist och bor förhoppningsvis i Stockholm.