Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Distansutbildning för naturbrukselever blir en utmaning

 
Coronaviruset 2020-2021
Visa alla artiklar

Även Naturbruksförvaltningen väljer att följa regeringens rekommendation och från och med onsdag stänga sina skolor för att övergå till distansundervisning. Utmaningen blir hur yrkesämnen ska lösas, konstaterar Uddetorps rektor Robert Karlsson.

De skriver i ett pressutskick: "Naturbruksförvaltningen följer regeringens rekommendation vilket innebär att ingen undervisning kommer ske på plats i lokalerna men att all utbildning fortsätter via distans. Beslutet gäller både Naturbruksskolorna Uddetorp, Svenljunga, Sötåsen och Axevalla Hästcentrum samt vuxenstuderande på Biologiska Yrkeshögskolan, Angereds gård och Yrkesvux."

Under tisdagseftermiddagen ska elever förberedas för att lämna skolorna och övergå till studier från sina hem. Skolorna ser till att alla elever ska få en trygg hemresa.

Distansundervisning kommer främst ske via den digitala lärplattformen Ping-Pong som används av skolorna. Naturbruksförvaltningen tittar just nu på former för den fortsatta undervisningen, där allt ännu inte är helt klart.

– Vår utmaning är yrkesämnen och elever som ska ha APL. Men vi kollar löpande på det och tar beslut steg för steg, säger Uddetorps rektor Robert Karlsson till tidningen.