Solen står högt på himlen. Värmer upp sanden som omger vägen, klipporna i ett ödelandskap. Någonstans kilar ödlor mellan skyddande skuggor från några ensamma växter. På en tillsynes oändlig väg drar 20 motorcyklar fram och där finns Gun Lang med händerna på styret. Hon genomför sin drömresa.

Det var otroligt, det går inte att jämföra med något annat, säger hon.

Hon är sedan en tid tillbaka hemma i Sverige igen. Hon har fått frågan många gånger om hon skulle vilja göra om resan.

Då säger jag nej, för den upplevelsen och den känslan går inte att få en gång till.

I våras i TV4:s Nyhetsmorgon och vann 250 000 kronor. I slutet på augusti i hemmet strax innan avfärd till USA. Hon berättade då om sitt intresse för motorcyklar och den kommande drömresan. Nu har hon spenderat 19 dagar på resande fot, eller hjul, i USA.

Vi åkte en gruppresa med två norska guider. Vi var 27 stycken och det var stor ålderskillnad. Det var roligt, jag har fått en massa nya kompisar.

Motorcykelfärden gick genom åtta delstater mellan städerna Chicago och Los Angeles på den legendariska vägen Route 66. När hon berättar om allt hon sett och upplevt sprakar det till i ögonen. Hon ler och ibland snabbas rösten på av exaltering från minnen som återvänder. Minnen dyker upp från Las Vegas, Grand Canyon, Hollywood, ett besök vid ett av ursprungsfolkens heliga berg och en ranch med äkta cowboys.

Man har fått se väldigt mycket. Jag har svårt att förstå att jag upplevt allt detta på den tidsperioden.

När motorcykeln har stannat för sista gången har den rullat mer än 400 mil. Det är längre än fågelvägen mellan Habo och Irans huvudstad Teheran eller ungefär lika långt som att ta bilen till Marrakech, Marockos kanske mest kända stad. Resan gick från Illinois lummiga skogar, genom prärien i Kansas, över Nevadaöknen i 40-gradig hetta och längs öde vägar med stängda bensinstationer till storstaden Los Angeles.

Som en avslutning gifte hon sig med sin sambo, nu man, efter att ha varit tillsammans i 22 år.