Förra året flyttade Gudhemsbygdens hembygdsförening sin bakluckeloppis och skördemarknad från Ugglum till Gudhem. Tillsammans med Gudhems affär blev arrangemanget en succé med flera hundra besökare.

– Jag tror inte ens det räcker om jag säger flera hundra. Det var väldigt välbesökt och uppskattat. Totalt var det runt 20 knallar som kom och sålde olika saker, allt från hemgjord marmelad till fårskinn. Det är en väldigt lokal touch på det, säger Lars-Erik Kullenwall, kassör i hembygdsföreningen.

Nu är det dags att återskapa fjolårets arrangemang. Söndagen den 16 september mellan 10-13 hålls det skördemarknad och bakluckeloppis vid Gudhems affär. Vid sidan av det kommer det att vara en del andra aktiviteter, bland annat så kommer en svampkonsulent laga svampsoppa.

– Affären kommer även att servera fika och ha några erbjudanden. Vi hoppas att det kommer lika mycket folk som sist. Håller sig vädret så kan det nog komma fler än förra året till och med, säger Margaretha Fridh, sekreterare i Gudhemsbygdens hembygdsförening.

Arrangemanget är gratis för säljarna i både loppisen och skördemarknaden.

– Den främsta anledningen till att vi arrangerar detta är vi vill visa upp samhället. Det är många som ser det från vägen och svänger in för att kika på marknaden. Därför är det viktigt att det kommer folk som vill sälja saker, både till loppisen och marknaden, det kan vara att man till exempel har massvis med morötter över eller någon gammal möbel man vill sälja, säger Fridh.