Under tisdagen kunde SN-sporten rapportera att Martin Henrysson slutar som sportsligt ansvarig i Skövde HF. Nya arbetsuppgifter i den civila karriären gör det omöjligt för honom att fortsätta.

”Jag är medlem i Skövde HF och övergår nu till att bli en engagerad supporter till klubbens lag och till handbollen i stort. Jag tror väldigt starkt på Skövde HF och vision 2022. I sportgruppen finns fortsättningsvis hög kompetens och stort engagemang, så det kommer bli kanonbra.”, skrev Henrysson i ett sms till SN-sporten efter beskedet att han lämnar sitt uppdrag.

I sportgruppen ingår just nu Johan Karlsson, Niklas Larsson och Johan Green från styrelsen, utöver det A-lagstränaren Rasmus Poulsen i den mån han hinner, samt Dan Jakobsson som säger så här om Henryssons avhopp.

LÄS MER: Så vill Poulsen utveckla unga Skövde HF: ”Måste ha tålamod”

– Det var väl egentligen inget avhopp men han ville slutföra sina uppgifter han hade med sig från i våras. I och med att Rasmus (Poulsen) anslöt i somras ville han göra klart det, säger Jakobsson.

– Jag har vetat om att han skulle sluta sedan i våras så jag kan inte säga att det är ett avhopp på det sättet.

Ordförande Anders Löfvenborg har tidigare berättat att sportgruppen ämnar att ansluta fler personer till gruppen. Dan Jakobsson bekräftar att så är fallet.

– Om du frågar om två veckor igen så har vi nog ytterligare två namn.

LÄS MER: Stämningshot över Skövde HF – efter tvisten med Frisk

Jakobsson säger att man vill jobba för att bli en så "platt" organisation som möjligt där det inte kommer finnas någon uttalad ledare.

– Det känns positivt att vi är flera stycken så vi kan dela på uppgifterna. Alla har vi olika styrkor. Mina styrkor ligger till exempel i organisationsutveckling i och med att jag driver en friskola i Skara. Sen arbetar jag även med Somby och fungerar som ett språkrör mellan lagen – från A-flick till seniorer.

LÄS MER: Frisk om stämningshotet: ”Det känns fortfarande inte bra”

Hur påverkar det er att Martin Henrysson, som var ledande i att ta fram Vision 2022, försvinner?

– Den har plockats fram av hela föreningen även om Martin fick sköta allt utåt med media. Vi har redan gått vidare och börjat jobba. Han har inte suttit ensam, säger sportgruppens Dan Jakobsson.

LÄS MER: Flygelholm skadad – missar premiären