Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter kritik från EU-länder – slopad tidsomställning dröjer

Nu är det klart att slopandet av den årliga tidsomställningar dröjer. Efter att flera EU-länder varit kritiska till att göra förändringen redan nästa år så skjuts det fram till år 2021, uppger Sveriges Radio.

Merparten av EU-länderna är positiva till att lämna tidsomställningen mellan normaltid och sommartid bakom sig, har tidningen tidigare rapporterat. Men flera av medlemsländerna har varit kritiska till EU-kommissionens förslag att avskaffa tidsomställningen redan 2019.

I slutet av oktober skrev tidningen att det fanns ett brett stöd bland EU-länderna för att vänta med ändringen till år 2021. Nu är det alltså klart att så blir fallet, rapporterar Sveriges Radio.

Enligt EU:s ordförandeland Österrike finns i nuläget inte tillräckligt med underlag för att bedöma fördelarna med att slopa tidsomställningen, skriver SR.