Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter succén – ny chans för Hagström

I sin första världscup i landslagsdress överraskade hon många med sin insats. Det ger nu resultat. Johanna Hagström har nu blivit uttagen i truppen till Cogne.

Läs också: Hagströms stora genombrott – imponerade i världscupen: "Jättehäftigt"

Helgens världscuptävling i finländska Lahtis var speciell för Johanna Hagström. Efter en stark vinter hade Falköpingsåkaren blivit uttagen till sin första världscup i landslagsdräkt och gjorde därmed debut.

– Det är väl mest att se och lära, i och med att det är första världscupen som jag kör i Sverigedräkten. Men sedan är det ju klart att jag ska försöka ta chansen nu när jag får chansen, sa Hagström till FT-Sporten efter uttagningen.

Och visst tog hon chansen, det med besked. I kvalet var hon bästa svenska och tog sig via seger i kvartsfinalen till semifinal i sprinten.

En milstolpe således nådd och en chans tagen. Något som nu föder nya chanser.

Via sin hemsida presenterar svenska skidförbundet nämligen att Hagström även är uttagen i truppen till världscupen i Cogne den 16-17 februari.

– Det var roligt att så många gjorde bra prestationer i helgen. Johanna Hagström, som gjorde sin första världscuptävling i landslagskläder tog sig hela vägen till semifinal. Det känns bra att hon och många andra får en ny chans att tävla i världscupen i helgen igen, säger landslagschef Rikard Grip om uttagningen.