Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efterlängtad seger för FAIK i viktiga matchen: "Är tjejerna verkligen värda"

Fem raka förluster. Men när det som mest behövdes bröt Falköpings AIK den sviten

Den 10 november vann FAIK hemma mot IK Cyrus med 22–18. Fram till i lördags var det lagets enda seger den här säsongen i division 3 Västergötland/Småland.

När lagen nu drabbade samman på nytt fanns därför stora förhoppningar om att ta en ny tvåpoängare – och så blev det.

FAIK:s seger i Jönköpings idrottshus skrevs till 25–23. Det var dock hemmalaget som började bäst och kunde gå fram till 6–2.

– Bristande kommunikation i vårt försvar samt att vi gjorde för många tekniska fel. Efter en tidig timeout rättade tjejerna till sitt agerande och vi kunde få kontakt målmässigt, kommenterar FAK-tränaren Per Fällström på klubbens hemsida.

I paus ledde Cyrus med 11–10. Drygt åtta minuter in i andra var gästerna ikapp när Albulena Uka satte 14–14. Och en halv minut senare gjorde Elin Westerberg 15–14 till FAIK.

Efter drygt en kvart svarade Klara Roslund för tre FAIK-mål i rad: 19–17, 20–17 och 21–18.

På slutet var Cyrus bara ett mål bakom, men med 32 sekunder kvar avgjorde Ida Fällström definitivt med sitt sjätte mål för kvällen.

– I andra halvlek tar vi tag i taktpinnen och skapar en kollektiv känsla av att denna match ska vi vinna. Tjejerna kämpade och stretade i 60 minuter och även om vissa fick gå av planen med sprutande näsblod, nackont och stukade fötter gav ingen upp. En vinst och två pinnar på kontot är tjejerna verkligen värda, kommenterar en nöjd Per Fällström på hemsidan.

FAIK (med en eller två matcher mer spelat än övriga lag) går därmed upp på fyra poäng medan Cyrus är kvar på noll. Närmast ovanför har Anderstorp och Tibro båda sex poäng.

Nu dröjer det nästan en månad, närmare bestämt till den 23 februari, innan FAIK spelar igen – hemma mot Tibro.