Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Emma Klarson till MDA-final i Halmstad

BK Falans Emma Klarson fortsätter att spela bra i A-klassen. Det blev finalplats i mixed i Halmstad i helgen, där 20 par ställde upp. Detta tillsammans med Ali Ahmad, Karlskrona.

I den här tävlingen bildade Klarson par med Ali Ahmad, Karlskrona. Första matchen började spelet bra direkt, detta trots att de aldrig har spelat ihop förut. Seger mot Claesson/Magnusson, Aura med 21-14, 21-18. Därefter väntade kvartsfinal mot Möller/Kamkuan, Växjö/Skälderviken. Fortsatt bra spel med taktiska undanläggningar resulterade i seger med 21-18, 21-14.

– Vi spelade stabilt och hittade tomma ytor, säger Klarson.

I semifinalen ställdes paret mot favorit-tippade paret Dreifeldt/Granberg, Halmstad. 21-19, 21-18 blev segersiffrorna.

– I den här matchen spelade vi bäst. Vi gjorde i stort sett inga misstag och hade nätet med oss i de avgörande bollarna.

Finalen förlorade de sedan med 19-21, 11-21 mot Halmstadspelarna Holm/Johnsson.

– Vi kom aldrig riktigt in i matchen och gjorde för många misstag.

Efter helgen mixedspel klättrade Klarson på Sverigerankingen och ligger nu på 18:e plats i U19-klassen. Endast 8 tjejer är rankade bättre än henne.

Även singelspelet fungerade bra för Klarson den här helgen. Hon tog sig till kvartsfinal efter tre tuffa matcher i poolspelet. I kvarten ställdes hon mot toppseedade Linda Häggman, Lund. Klarson vann första set med 21-18, men tappade sedan med 12-21, 12-21.

Spel i Tranås

Kajsa Fantenberg från Falan spelade den gångna helgen i Tranås. Hon deltog i mixed tillsammans med Axel Thunholm, Jönköping. De inledde med seger mot Norrman/Karlsson, Linköping, med 21-12, 22-20. Därefter vann de mot Thunholms klubbkompisar, syskonen Lindberg med 21-10, 21-19.

Sedan tog det stopp mot Nilsson/Öhling, Örebro med 16-21, 12-21, vilket gjorde att de inte kunde ta sig till slutspel.

Fantenberg spelade bra i singel och vann två poolmatcher, vilket ledde till att hon tog sig till slutspel. Dock blev det förlust i kvartsfinalen mot NIU-kompisen Marion Lawrence, Tranås med 21-23, 19-21.