Vid halv tvåtiden natten till fredagen inträffade skalvet. Skalvet var sydväst om den turkiska turistorten Marmaris och nära den grekiska ön Kos. Skalvet triggade igång en mindre Tsunami som svepte in över kusten vid Turkiet och de grekiska öarna. Utrikesdepartementet meddelar att de står i kontakt med den svenska ambassaden i Athen för att samla information. De har inte bekräftat om en av de avlidna är svensk.

I området finns tusentals svenskar och UD råder dem att följa myndigheternas anvisningar och kontakta anhöriga hemma, skriver TT.

Flera vittnesrapporter har även kommit in som beskriver hur flera byggnader rasat och vägar översvämmats på ön Kos, uppger .

"En liten tsunami är bekräftad. UNDVIK STRÄNDER I OMRÅDET, men ni är säkra på högre höjder", twittrar europiska EMSC, som mäter jordskalv. Men nyhetsbyrån TT uppger att det inte har kommit någon officiell varning från det amerikanska tusnamicentret som övervakar tsunamivarningar över världen.

Ingen person rapporterats ha skadats allvarligt kring de turkiska kuststäderna, uppger Aftonbladet.

Flera flyg är inställda på grund av Jordbävningen.

– Vi följer utvecklingen och kommer märka om det kommer påverka. Men vi ser ingen större påverkan i nuläget, säger Anders Porelius, presschef på Swedavia, till Aftonbladet.