Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Etappseger för Sonesson – så har det gått för FAIK-orienterarna på O-Ringen

O-Ringen har inletts i Norrköping och de första dagarna är avverkade. Bland annat orienterarna från Falköpings AIK har inte minst Alva Sonesson och Sara Hagström inlett veckan starkt.

Efter två dagar har Falköpingsorienterarna avverkat lika många etapper av årets O-Ringen. Första dagen var både lättsprungen och lättorienterad och Skaraborgsklubbarna fick bra utgångslägen inför fortsättningen.

Det var dock under tisdag som de framskjutna positionerna kom. Alva Sonesson var någon sekund efter etappledaren vid förvarningen, men efter ytterligare en dunderspurt tog hon hem etappen i D18 Elit med nio sekunder framför Hanna Lundberg, Luleå.

Sara Hagström imponerade under måndagen i D21 Elit med en femteplats och var därmed tredje bästa svenska. Under tisdagen gick det ännu bättre och bara Tove Alexandersson var snabbare än Sara.

Det är också dessa två som nu leder i totalställningen i damernas huvudklass. Norskan Ann-Margrete Hausken hotar dock kort bakom Sara.

Under tisdagen fick också Vilma Blennow till ett riktigt fint lopp i D21 Elit och tog en 12:e plats.

Läs också: Hagström: "Stå över O-Ringen? Då kanske man inte klarar sig lika bra ekonomiskt"