Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Existenslinjen – ge alla sin andel av Sverige

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

Låt oss överge den föråldrade arbetslinjen som håller fast medborgarna i ett ohållbart system av överkonsumtion och lönearbete till varje pris, även om jobben är onödiga eller rent av skadliga för både människa, djur och natur. Det skriver Anders Axner och Johan Hallberg i partiet Enhet.

Arbetslinjen definierar människovärde utifrån anställningsbarhet – har du ett jobb är du värdefull, saknar du jobb är du värdelös.

Mycket pekar på att många av dagens jobb kommer att rationaliseras bort inom en relativt snar framtid. Om lönearbete fortsätter att vara det enda accepterade sättet att få sin försörjning, hur ska då den som står utan arbete få del av välfärden?

Det politiska partiet Enhet föreslår att vi istället väljer existenslinjen.

I existenslinjens Sverige är du värdefull enbart genom att du finns till, du behöver inte bevisa det för någon. Därför vill Enhet införa en medborgarandel som ger alla medborgare en lika stor och villkorslös andel i landet Sveriges välfärd.

Medborgarandelen är en månatlig utbetalning som täcker de grundläggande behoven.

Existenslinjen erkänner det faktum att vi lever i en värld med begränsade resurser.

Istället för att varje år försöka att öka BNP, som ofta innebär ökad materiell konsumtion, fokuserar existenslinjen på de livsavgörande frågorna hållbarhet, hälsa och fred.

Att driva arbetslinjen är en dålig vana som riksdagspartierna fastnat i.

Enhet har verktygen för att ta Sverige ur denna ovana och inbjuder dig att följa existenslinjen till ett bättre samhälle för alla.

Anders Axner, talesperson

Johan Hallberg, riksdagskandidat för Enhet

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel