De intervjuar, fotograferar, spelar in TV-klipp, dokumenterar och granskar. Falköpings Tidnings reportrar arbetar varje dag för att tidningens innehåll ska bli skarpare, närmare och bättre.

– Falköpings kommun är en stor kommun till ytan och är ett fantastiskt område att bevaka. Det är en livaktig kommun med mycket utveckling och framåtanda inom många områden. Det innebär självklart en utmaning för oss att få en bred bevakning – en utmaning som vi är medvetna om och förhåller oss till alla dagar i veckan. Samtidigt gör det vårt arbete här på redaktionen både intressant och roligt, säger Petra Markrud, samordnare på Falköpings Tidning.

För att säkra det hårda och kvalitativa arbete som tidningens reportrar gör varje dag måste det kosta – något som papperstidningen alltid har gjort. Därför gick Falköpings Tidning i slutet av maj 2017 över till Premium även på webben, en tjänst där du får tillgång till tidningens unika innehåll av kvalitativ lokaljournalistik, insiktsfulla krönikor och annat opinionsmaterial.

– Lokaljournalistiken är central för demokratin och är dessutom ett sammanhållande kitt för kommunens invånare. FT:s lokala roll innebär ett viktigt ansvar att berätta om och bevaka det som händer – inte bara i politiken, utan även små och stora vardagliga skeenden, säger Petra Markrud.

Klicka här om du vill bli Premiumkund eller läsa mer om erbjudandet!

Hall Medias (där Falköpings Tidning ingår) ambition är att säkra den riktigt nära och lokala journalistiken för framtiden – och hoppas och tror läsarna förstår att reportrarnas hårda arbete måste finansieras. Inte nog med att tidningen på webben varje dag ska kunna erbjuda en unik och kvalitativ bevakning av kommunen, det handlar även om resurser för att kunna vara nära läsarna, lyssna på dem, och skildra deras vardag i Falköping.

– Läsarkontakten är en del av FT:s själ och gör oss till en bättre redaktion. Besök, telefonsamtal och mail visar varje dag att det vi gör blir en del av livet i kommunen. Många tar sig besväret att höra av sig med beröm och uppmuntran. Andra har synpunkter och kritik. Oavsett vilket är det ett tecken på att vi angår Falköpings invånare, avslutar Petra Markrud.

Vad vill du läsa mer om i Falköpings Tidning? Gör din röst hörd i omröstningen nedan!