Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Falan i topp i division 2: "Bästa placeringen genom tiderna för klubben"

Det blev full pott för BK Falan i helgens seriespel i Askim. 5–3 mot Örebro och 6–2 mot Linköping gör att laget nu leder serien.

Inför helgens spel låg Falan på tredje plats i division 2 mellan. Falans danske spelare Magnus Toftegaard tillsammans med Mike Ramussen inledde matchen med seger i HD1, 21–17, 21–23, 21–18.

Sedan förlorade Falan både HD2 och DD. Caroline Larsson gör en kanonmatch mot Matilda Ottner och vinner med klara 21–13, 21-11.

– Jag höll fokus hela matchen och gjorde väldigt få misstag. Jag spelade till mig bra lägen innan jag försökte avgöra med smashen, säger Caroline.

– Det var en väldigt viktig seger, då ställningen blev 2–2 i lagmatchen. Sedan vinner både Magnus och Mike sina singlar och vi säkrar en poäng genom att ta ledningen med 4–2, säger lagledaren Stefan Svanberg.

Vann "måstematchen"

Pontus Klarson tappar HS3, vilket gör att syrran Emma tillsammans med Jonas Andersson ställs inför en ”måstematch” för att ta hem lagmatchen. Emma och Jonas tappar första set med 17–21, men spelar upp sig och vinner andra med 21–18. Tredje set svänger fram och tillbaka, men Emmas vassa nätspel avgör matchen och paret vinner med 21–18 och därmed hela matchen mot Örebro med 5–3.

"Perfekt start"

I den andra matchen mot Linköping inleder Falan med tre raka dubbelsegrar. Magnus och Mike, om spelar felfritt hela helgen, vinner sin dubbel lätt. Pontus och Jonas spelar nu mycket bättre i sin herrdubbel och vinner med 21–12, 21–18.

Caroline och Emma storspelar mot starka Sara Luttropp och Linnea Forsell och vinner med 21–15, 22–20. Taktiskt spel med få misstag.

– En perfekt start på matchen som gör att vi kan spela avslappnat, säger Stefan.

Caroline och Pontus tappar sina singlar mot bra motstånd och ställningen är 3-2. Återigen gör Magnus Toftegaard en strålande insats. Han lägger in en högre växel och vinner HS1 lätt med 21–9, 21–10. Mike följer i samma spår som Magnus och vinner även han sin singel lätt med 21–10, 21–17, och säkrar därmed lagsegern.

– Det är så kul att komma ”hem” och spela med Falan, säger Mike, som numera bor i Danmark.

Då sista mixed-matchen återstår leder Falan med 5–2. Emma och Jonas vinner med 21–18, 21–16 och därmed slutar matchen 6–2.

– Emma och Jonas är fortfarande obesegrade i seriespel efter en och en halv säsong. Det känns tryggt att ha dem på sista delmatchen, säger Stefan.

Uppehåll i serien nu

Falan toppar nu serietabellen med tio poäng, före Askim och Wätterstad på åtta poäng.

– Det är bästa placeringen genom tiderna för klubben. Vi får hålla tummarna att det håller i sig säsongen ut, ler en nöjd Stefan Svanberg.

Nu vänder serien och nästa sammandrag blir på hemmaplan i Odenhallen lördag 8 februari.