Fyra av Falans spelare deltog i Gothenburg Open, som är en internationell tävling. Bäst gick det för Caroline Larsson och Emma Klarson som storspelade i dubbel i U17-klassen.

Tjejerna inledde med en lätt seger. Eftersom Caroline och Emma var seedade så gick dom vidare till semifinal efter första matchen. Här blev det en relativt lätt seger med 21-9, 21-19 mot Hjälmered/Carlsson, Partille.

I finalen, som blev betydligt svårare, fick dom möta skåneparet Kamkuan/Åhrman Pettersson, Skälderviken/Malmö. Tjejerna började lite nervöst, men spelade upp sig och vann med 18-21, 21-13, 21-12.

Nya i A-klassen

Nellie Carlsson deltog i U15-klassen tillsammans med Louise Nordh, Ulricehamn. De har spelat ihop hela säsongen och avslutade med en fin semifinalplats i Göteborg. Det blev seger i kvarten mot det seedade paret Molin/Strömberg, Umeå med 25-23, 16-21, 25-23.

Lika jämt blev det i semi mot Kårehed/Nordström, Uppsala. Då blev det dock förlust med 21-18, 18-21, 17-21.

För att få spela singel i A-klassen för tjejer så krävs det 1500 poäng. Falan har sedan tidigare två tjejer som har klarat av den bedriften, nämligen Emma Klarson och Kajsa Fantenberg.

Nu är också Caroline Larsson, 1926 poäng, och Nellie Carlsson, 1500 poäng, uppe på den nivån.

– Det har varit mitt stora mål säsongen 18/19, säger Caroline.

"Det blir kul"

Nu blir varje match svår att vinna, men samtidigt blir det riktigt bra träning. Nya utmaningar väntar alltså för Caroline som går andra året på Badmintongymnasiet.

Detsamma gäller Nellie, som bara är 15 år. Hon flyttar även upp ett steg i ungdomsklassen och kommer att spela i U17 framöver.

– Jag kommer att få spela mot äldre tjejer nu och det blir kul, säger Nellie.