Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Falköping bryter upp med snigeln - läs alla artiklar i granskningen om Cittaslow här

Artikel 14 av 14
Artikelserie: Cittaslow - nu lämnar Falköping
Visa alla artiklar

Vid årsskiftet lämnade Falköpings kommun formellt Cittaslownätverket. Tidningen har granskat kostnaderna för medlemskapet - och pratat med människorna som var delaktiga. Vi har även fått svar från Italien, där man är långt ifrån nöjd med kommunens insatser de senaste åren.

Tidningens reportrar Michael Joelsson och Per-Ola Janson har under flera veckors tid arbetat med artikelserien. Här hittar du alla artiklarna - för att läsa behöver du som prenumerant antingen aktivera ditt digitala konto eller skaffa en Plus-prenumeration, vilket du kan göra här.

Vid årsskiftet går Falköpings kommun ur Cittaslow. Men vad kostade medlemskapet kommunen? Vi har summerat kostnader och intäkter under Falköpings tid i nätverket. "Vi kan inte garantera att det är komplett, men det är vad vi har hittat".

Kommundirektör Pia Alhäll om kostnaderna för Cittaslow: "Man har inte direkt ödslat med pengar"

Utredningar och festarrangemang på stan. Det stod för de enskilt största utgifterna under Cittaslow-åren i Falköping. Vi har intervjuat personerna som fick de största uppdragen. "Vi vågade sticka ut och tänka annorlunda".

• Till slut ville alla partier gå ur Cittaslow - "Det finns andra sammanhang för att söka inspiration och kunskap för vårt arbete med besöksnäringen"

• FT har pratat med företagarna som gick med i Cittaslow. ”De flesta tänkte nog att det var en jäkla snigel"

• Cittaslow-rummen finns kvar på Kurorten Mösseberg: Ursula Frölin: "Bidrog inte till ökad omsättning"

• Han sörjer inte att Falköping lämnar: "Den utveckling vi sett med externa handelsetableringar och ett dött torg hade inte fått förekomma i Cittaslow".

Lennart byggde snigeldräkten - nu ligger den slängd i en papperskorg i kommunhusets förråd

Cittaslow i Italien svarar om Falköpings sorti: ”Över två år av dvala när det gäller relationerna”

TYCK TILL: Vad tycker du om Cittaslow och vad det har inneburit för Falköping? Skriv gärna en insändare i FT - här kan du lämna in din text direkt.