Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Falköpingstjejerna laddar för VM: "En ära"

Fyra Falköpingstjejer har en minst sagt spännande vecka framför sig.

VM i discodans närmar sig och Art Dance-kvartetten Malva Bergh, Natalie Forsberg, Linnéa Fredriksson och Hanna Johansson kommer att representera Sverige på världsmästerskapet i Serbien.

– Ska bli jättekul att tävla mot andra länder och även bli bedömd av nya domare. Jag är grymt taggad, säger Malva Bergh, som tävlar som enda svensk i klassen Open disco dance solo junior.

Malva och Hanna Johansson har tidigare tävlat på SM och då nått fina resultat. I vintras gick Hanna hela vägen och tog SM-guld på vinterveckan i Sundsvall.

Nu ser hon fram emot att åter ge sig ut på den stora scenen.

– Det kommer bli grymt tufft och man får se det som en ära att bara bli uttagen. Jag har tidigare tävlat i olika länder, så det är inget nytt, men man är ju ändå spänd och nervös, säger Hanna Johansson.

"Mitt mål är..."

Linnéa Fredriksson ställer upp i klassen Disco dance solo youth.

– Det är ju en vinst att ha blivit uttagen att representera Sverige, vilken placering det blir i tävlingen får vi se. Ska bli jättekul att göra denna resan tillsammans. Nu kan vi heja på varandra, säger hon.

För Natalie Forsberg väntar tävling i två klasser.

– Jag tror chanserna är ganska bra. Det kommer bli kul att göra det ihop med dem man tränar med dag in och dag ut. Mitt mål är att komma till final i Solo, säger Natalie.

VM startar i Belgrad under fredagen.