Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Arrangemangen som ställs in – vårmarknaden på Stora torget är avblåst

 
Coronaviruset 2020
Visa alla artiklar

Vårmarknaden på Stora torget den 2 april ställs in, Familjelördagen i Stenstorp 28 mars är avblåst. Fredagskvällens konsert på O´Learys skjuts fram Följ vår sammanställning av arrangemang som påverkas av corona-smittan.

Den klassiska vårmarknaden på Stora torget, första torsdagen i april, ställs in.

Anna Johansson, som bland annat handlägger frågor kring torghandel på Falköpings kommun, säger att beslutet fattades på torsdagen.

– Det blir ingen marknad den 2 april, eftersom regeringen gått ut med ett förbud mot större sammankomster, som även gäller utomhus, säger hon.

Att lägga marknaden på ett annat datum är inte aktuellt.

Nu dröjer det till hösten, första torsdagen i oktober som i år är den 1 oktober, innan det blir marknad på Stora torget.

– Vi hoppas verkligen vi kan ha den då, säger Anna Johansson.

Naturum Hornborgasjön och café Doppingen flyttar fram sin säsongsöppning en vecka, från söndag 15 mars till den 21 mars.

– Det kommer många nya besked kring Coronaviruset nu. Vi följer utvecklingen noga. För vår personal och våra besökares bästa väljer vi att avvakta med att öppna för i år, säger Sofie Stålhand, föreståndare för naturum Hornborgasjön.

Den 28 mars planerades nästa Familjelördag.

Den här gången var Stenstorp platsen, med temat Naturvetenskap. En rad föreningar och organisationer i Stenstorp var medarrangörer.

Nu har Familjelördagen ställts in med hänvisning till risken att sprida det nya corona-viruset.

– Det skulle bli första gången vi arrangerade en Familjelördag utanför stan. Vi vet inte om det lockat lika många som det brukar, men det brukar komma över 500 personer till Familjelördagarna, säger Rob Coe, kulturstrateg på Falköpings kommun.

Med så många besökare hade gränsen passerats för hur stora samlingar som tillåts, efter regeringsbeslutet på onsdagen.

Rob Coe hoppas kunna återkomma med Familjelördagen i Stenstorp senare under året, utan att kunna ange någon tidpunkt.

Vårens sista Familjelördag planeras i Floby den 16 maj, med temat Kropp och själ, också den med många lokala samarbetspartner. Än så länge finns inget besked om den kommer att genomföras.

– Vi följer utvecklingen noggrant, avvaktar och ser hur länge begränsningarna kommer att gälla, säger Rob Coe.

En rad andra sammankomster ställs in.

Fredagskvällens konsert med bandet Funk You på O´Learys blir inte av. Martin Fürst i bandet meddelar att den flyttas fram. "Vi väljer att agera ansvarsfullt i linje med andra artister och arrangörer i regionen" skriver han.

NPF-dagen 2020, en sammankomst kring neuropsykiatriska funktionsvariationer som skulle hållits 20 mars i Skövde, ställs in. Arrangörerna, bland andra föreningen Attention Skaraborg, tror inte att man skulle nå en publiksiffra på 500, men att man skulle kunna ha närmat sig den siffran. Målet är att hålla evenemanget i höst istället.

Falköpings mejeri ställer in medlemsmöten, både i Falköping och för medlemmarna som levererar till anläggningen i Grådö i Dalarna.

– Vi skulle haft ett möte den 19 mars i tankbilshallen. Vi ställer in som en försiktighetsåtgärd. Lantbrukare arbetar ofta ensamma, det skulle bli svårt om de drabbades av smitta, säger Claes Arnesson, ordförande för den ekonomiska föreningen som driver Falköpings mejeri.

Sverigedemokraterna Skaraborg meddelar via sociala medier att man på obestämd tid ställer in alla möten, utbildningar, et cetera som inte är av nödvändig karaktär. Icke-akuta beslut skjuts på framtiden enligt inlägget på Facebook ”och övriga beslut genomförs om möjligt via telefon eller e-post”. Det beskrivs som en försiktighetsåtgärd.

Gymmet STC ska enligt uppgifter till tidningen från regionansvarig ha öppet som vanligt, men går ut med information och uppmanar de som är sjuka att inte träna. STC ska också ha ökat insatserna för att hålla rent i lokalerna och på maskinerna.

Yngve Gustafsons föreläsning Människor med demenssjukdom - vårdens och omsorgens svåraste utmaning, som var planerad måndagen den 30 mars ställs in.