Relaterat till artikeln

Nyårsdagen försvann Per Erik. Först fem dagar senare hittades han avliden efter en stor sökinsats av polis, hemvärn, sjöräddningen och Missing People med många frivilliga. Polisen misstänker inget brott.

De fem dagarna var oerhört plågsamma för hans familj. Men efter alltihop vill de framföra ett tack till alla som har har deltagit i sökande.

– Det var helt enormt. Hundratals människor som sprang runt här överallt, säger sonen Ulf Sjölin och syftar på basen eller samlingsplatsen vid idrottsplatsen i Fagersanna.

Tiden då hans pappa var försvunnen beskriver han som overklig.

– Det var en overklig känsla. Stort och starkt. Som en film och det var märkligt eftersom det drog ut på tiden. Det var lite som att leva i limbo.

Engagemanget kring pappans försvinnande förvånade och gladde mitt i allt det hemska.

– Vi fick massor av mejl och allt detta var som en sorts tröst eller vad man ska kalla det. Vi kan inte tacka varje enskild person men går det att få ut tidningen vore jag tacksam, säger Ulf Sjölin.

Han har svårt att beskriva upplevelsen av allt sökande nu efteråt och menar att han inte har något att jämföra med.

– Vi har aldrig varit med om något liknande förut, säger Ulf Sjölin.

Så här skriver familjen själva: ”Vi vill på detta sätt försöka rikta ett stort tack till alla, professionella som frivilliga, som jobbat natt och dag för att hitta Per-Erik. Era insatser, ert engagemang och er vänlighet har hjälpt och kommer att hjälpa oss genom detta –tack!”

När polisen efterlyste Per Erik på tisdagen satte polisen igång en stor sökinsats som pågick ända till söndagen. Hemvärnet, polisen med helikopter och hund deltog. Liksom Sjöräddningen, hemvärnet och militära insatser, jaktlag och orienteringsklubbar samt sist men inte minst organisationer som FIKK (frivilliga insatser vid kris och katastrof) och Missing People med en bit över 100 personer plus ryttare.

På söndagen tog allt slut då man fann Per Erik död. Han blev 83 år gammal.