Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fick ställa in firandet förra året – nu vill arrangören fira 10 år på Grevagården

Några av Sveriges bästa unghästar kommer till Grevagården i augusti. I alla fall är det vad arrangören av tävlingen Champions of Youngsters hoppas.

De senaste åren har det blivit tradition att några av de bästa unga hästarna kommer till Grevagården för att göra upp i tävlingen Champions of Youngsters. Förra året skulle tävlingen ha firat 10-årjubileum men tvingades att ställa in på grund av pandemin.

Nu satsar istället arrangören bakom tävlingen på att få fira sitt jubileum i sommar istället. Planen just nu är att tävlingen ska gå av staplen på Grevagården strax utanför Skövde sista veckan i augusti.

"Ovanstående givetvis, under förutsättning, att det går att genomföra ett säkert event i det smittläge som råder vid gällande tidpunkt. Som alla andra av riksidrottsförbundet anslutna idrotter kommer vi följa folkhälsomyndighetens riktlinjer" skriver arrangören i ett pressmeddelande.

Tidigare har tävlingen lockat upp till 600 hästar och nästan 300 ryttare till Grevagården och trots att det än så länge fortfarande är pandemitider så hoppas arrangören kunna genomföra tävlingen med ett fullt startfält.

-Med tanke på att tävlingen ligger i slutet av augusti, v.34, och många tävlingar redan genomförts, arbetar vi vidare mot att kunna genomföra tävlingen 2021, säger tävlingsledaren Helena Holm.