Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fina framgångar för HV Dans i stor GP-tävling

I helgen var det en stor GP-tävling i Nässjö. Och givetvis var HV Dans där med ett stort gäng – sammanlagt 18 tävlingsdansare.

På förmiddagen var det regional tävling där Falköpingsklubbens yngsta tävlande dansar. Det var tre par som ställde upp och alla tre gjorde bra ifrån sig och de var nöjda med sina rundor.

Först ut var Jesper Evertsson med sin danspartner Maja Persson samt Elias Gustavsson med Miina Andersson. De dansar i klassen bugg barn R. Där dansade de i direktfinal och båda paren hamnade på pallen. Jesper och Maja placerade sig på andra plats och Elias och Miina på en tredje.

Sedan var det Viktor Fagerberg och Nathalie Fernhed, i ungdom R. Även de fick kliva upp på pallen och ta emot tredjepriset.

Dubbla segrar

På eftermiddagen var det dags för nationell tävling och de två paren som det gick allra bäst för var Madeleine Holmlind och Jacob Berggren samt Arvid Jönsson och Elin Löfgren.

Arvid och Elin dansar vanligtvis i klassen junior A, men denna tävlingen var de ihopslagna med vuxen B och motståndet var tufft. Arvid och Elin dansade sig från kvart till semi och vidare till finalen. Finalen gick de in och gav allt och detta resulterade i att de fick kliva högst upp på pallen och ta emot förstapriset.

Madelene och Jacob dansade en kanonrunda i semin och tog sig till finalen. I finalen dansade de en långsam runda och en snabb. De dansade båda rundorna i hög klass och man kände dansglädjen i hela hallen. De fick således kliva högst upp på pallen och ta emot förstapriset.

Hela HV-gänget laddar nu om för nästa tävling som är i Ulricehamn om två helger.

LÄS MER: Nykomlingarna glänste i HV Dans-debuten