Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Finland toppar listan – världens lyckligaste land

Nu har listan om världens mest lyckligaste länder publicerats där Finland ligger på första plats. Men Sverige hamnar en bra bit längre ner på listan, rapporterar TT.

Finländare ses många gånger som tystlåtna och nedstämda, något som inte verkar stämma överens med årets lista från FN som mäter hur lyckligt ett lands befolkning är, World Happiness Report.

Finland klättrat upp på första plats i lyckomätningen där Norge tidigare befann sig, skriver TT. Det som lyckan står för i undersökningen är baserad på landets BNP, sociala skyddsnät, hälsa, frihet och frånvaro av korruption.

De nordiska länderna ligger generellt högt upp i listan från FN – bortsett från svenskarna som inte lyckas klättra upp lika långt i placeringen, skriver TT. Vi svenskar får nöja oss med en niondeplats, vilket gör oss till de minst lyckliga folket i Norden.