Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inget genomslag för Fi: "Vi har hamnat i medieskugga"

 
Valet 2018
Visa alla artiklar

Feministiskt initiativ har inte slagit igenom i årets valrörelse. – Vi hade förväntat oss något bättre, säger Moa Mannesson, ordförande för Fi i Skövde.

Feministiskt initiativ fick drygt tre procent i förra valet. Den här gången når partiet av allt att döma inte över två procent.

I Skövde har Fi gjort en ordentlig satsning inför det här valet då man startat en lokalavdelning. Moa Mannesson, som är ordförande bekräftar nedgången och konstaterar att partiet haft stora svårigheter att få ut sitt budskap.

– Vi har hamnat i medieskugga. Vi har knappt synts i riksmedia sedan Almedalen. Det har varit väldigt tyst och det har svårt att slå igenom. Och när man inte syns tror inte folk att man finns.

– Våra viktigaste frågor har knappt synts. Det är SD som styrt debatten och gynnats mest av de frågor som tagits upp. Hade det varit mer om välfärd hade vi haft större chans, för när vi fått vara med så har vi slagit igenom med goda resultat, säger Moa Mannesson.

Hur gör man när man inte har tillgång till de här plattformarna? Hur har ni exempelvis jobbat med sociala medier?

– Vi har jobbat mycket med det, men då handlar det också om vilken filterbubbla man hamnar i och då blir det också svårt.

Vad tar ni för lärdom av det här? Hur kommer ni att jobba vidare?

– Vi ser att det finns ett behov av vår politik, det är många som är intresserade av den även om det inte syns på valresultatet.

– Vi har blivit mycket större och bättre organiserade sedan förra valet. Vi ställer upp i fler kommuner och fler landsting, så vi tror ändå på framtiden, oavsett det här resultatet.