Detta för att underlätta för besökarna att ta bussen till och från Matfestivalen, som årligen lockar 40-50 000 besökare. Enligt Västtrafik väljer allt fler att åka kollektivt till evenemanget. För att öka servicen till festivalbesökarna förstärker Västtrafik trafiken med fler bussar på de mest trafikerade linjerna.

– Det är alltid svårt med parkering vid stora evenemang så därför är det en smart idé att ta bussen. Många resenärer efterfrågar fler bussturer under sådana här event och då försöker vi givetvis möta resenärernas behov, säger André Sellén, trafikchef på Nobina som ansvarar för all linjetrafik i Skaraborg åt Västtrafik, i ett pressmeddelande.

Det är både linjer i Skövde stadstrafik och i regiontrafik som förstärks med extra bussar. De är följande:

Skövde stadstrafik: linje 1, 6 och 7 förstärks efter klockan 18.00 på fredag och efter klockan 13.00 lördag.

Regiontrafik: Linje 200 (från Skara) och linje 1 Expressen, 303 (Tidaholm), linje 400 och 401 (Karlsborg, Tibro), 500 (Mariestad), 505 (Töreboda), 613 (Lerdala) och 402 (Hjo) förstärks in till Skövde mellan klockan 18-21 och även hem från Skövde senare på kvällen och natten. Linje 400 och 401 förstärks dessutom på lördag från klockan 13.00.

Det är enbart trafiken mellan Skara och Skövde som förstärks, trafiken mellan Lidköping och Skara kommer att gå som vanligt då man gör bedömningen att det är tillräckligt med ordinarie trafik.

För Falköpings del kommer kollektivtrafiken att gå enligt ordinarie tidtabell från och till Skövde, men man förstärker med ombordpersonal på tågen.

– Vi sätter in extra trafik där vi ser ett behov och utgår även ifrån erfarenheter från tidigare år, kommenterar Alice Roman, presskommunikatör på Västtrafik.

Relaterat till artikeln