Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera inbrott i Falköping under natten – grep inbrottstjuv i sin egen bostad

Tre inbrott har skett i Falköping under natten. I ett av fallen grep inringaren själv inbrottstjuven och höll henne till polisen kom.

Det första inbrottet skedde i Karleby, strax utanför Falköping vid 03.39. Ett larmföretag ringde då till bostadsägaren och upplyste om att en obehörig person vistades i bostaden. När polisen anlände till platsen var tjuven, en man, kvar i bostaden och kunde gripas på bar gärning. Mannen erkände även att det var han som tände på lägenheten i Falköping under natten och misstänks nu för båda brotten. Det är oklart hur mannen tog sig in i bostaden.

Tjugo minuter senare larmades polisen till Nils Ericsongatan i Falköping.

– En person hade då gripit en inbrottstjuv i anslutning till sin egen bostad. En kvinna hade då ryckt upp dörren till bostaden och gått in. Personen höll fast kvinnan tills vi kom till platsen och tog över gripandet, säger säger Christer Fuxborg, presstalesperson hos polisen Göteborg.

Vid 04.23 kom det sista larmet. En person hade då kommit hem till sin bostad på Idrottsgatan och upptäckt ett inbrott.

– Dörren var uppbruten när anmälaren kom hem och gärningsmannen eller männen hade ställt ut saker på utsidan av bostaden. Det verkar dock inte som att tjuven eller tjuvarna fick med sig något. Vi har skrivit en anmälan om grov stöld genom inbrott.