Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

FlixTrain etablerar sig i Sverige – börjar köra tåg nästa år

Det står nu klart att Flixtrain kommer till Sverige under 2020. Tågaktören kommer att köra två olika sträckor meddelar man i ett pressmeddelande.

Flixbus lämnade i våras in en ansökan till Trafikverket om att få tillstånd att köra tåg i Sverige under namnet FlixTrain. Tågaktören lanserades i Tyskland för cirka ett och ett halv år sedan och nu står det klart att Sverige blir den första marknaden som FlixTrain expanderar till.

FlixTrain kommer att trafikera två sträckor, Stockholm-Göteborg och Stockholm-Malmö. Sträckan mellan Stockholm och Göteborg stannar även i Falköping, Hallsberg och Södertälje. Sträckan mellan Stockholm och Malmö stannar i Lund, Alvesta, Nässjö, Linköping och Norrköping.

– Dessa är strategiskt viktiga punkter för många resande. Vi ser en stor och ökande efterfrågan på tågtjänster i Sverige och FlixTrain kommer att vara marknadens mest prisvärda tågalternativ som inte tummar på kvalitén och bekvämlighet, säger Peter Ahlgren, VD för Norden på Flixbus i ett pressmeddelande.