Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Drogad, beväpnad och körkortslös i livsfarlig färd genom Vara

Polisen fick ett telefonsamtal om en misstänkt förare i en Volvo. Men när de ska stanna fordonet för en kontroll slutar det med en vansinneskörning genom Vara. När bilen till sist stannar hittar polispatrullen ett Remingtongevär i baksätet.

Händelsen inträffar den 22 januari 2019 och polisen försöker först få stopp på fordonet utanför Systembolaget på Drottninggatan. Men föraren struntar i stopptecknet och åker vidare.

Färden fortsätter på skolgården till Lagmansgymnasiet och vid Vara utomhusbad får föraren sladd på fordonet och kanar med förarsidan mot polisbilen. De identifierar föraren och ser att han har en kvinnlig passagerare bredvid sig. De beslutar sig för att få stopp på färden och skjuter på fordonet med fronten på polisbilen ut på en gräsmatta.

Åker på cykelbanor

Men inte heller det stoppar 34-åringen och han drar vidare på cykelbanorna vid bostadsområdet på Smedjegatan. Mannen korsar Torggatan, som är hårt trafikerad vid tillfället då bilen passerar. Föraren struntar i väjningsplikten och är en hårsmån ifrån att orsaka en kollision då ett fordon kommer från höger.

34-åringen struntar i väjningsplikten i ytterligare en korsning.

Föraren flyr

Till sist stannar bilen vid ett hyreshus och föraren och passageraren springer från platsen, men hinns ikapp. När patrullen tittar i bilen hittar de ett jaktgevär och ammunition. Det visar sig också att 34-åringen är påverkad av alkohol och droger, han saknar dessutom körkort.

Vid en husrannsakan hemma hos mannen hittar polisen knogjärn, en jaktkniv och en obrukbar revolver med tillhörande ammunition.

34-åringen åtalas nu för grov vårdslöshet i trafik, brott mot knivlagen, rattfylleri, ringa narkotikabrott, grov olovlig körning och vapenbrott. Mannen erkänner samtliga brott, men menar att han endast skulle transportera geväret.