Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Företag sågade ned familjens träd

När ett hyreshus byggdes i närheten planterades bland annat träd för att ge mer skydd från insyn. Nu har ett Skaraborgsföretag utan tillstånd eller förvarning sågat ner dem . Därför kräver nu Falköpingsfamiljen 100 000 kronor för att återställa skyddet.

Trädplanteringen bestod av sex fläderträd, en rönn och en sälg. De planterades samtidigt som hyreshuset byggdes tillsammans med ett plank.

Familjen konstaterar också i sin inlaga till tingsrätten att planteringen också utgjort nyttoträd, solskydd och förskönat tomten.

Sågade ner rönn

Redan 2016 sågade Skaraborgsföretaget ner rönnen, vilket familjen genast påpekade. De krävde också skadestånd och återplantering av trädet.

Ändå hände det igen.

Familjen blev uppringd av en granne som sett att någon höll på att såga ner träden, men när mannen kom hem var det redan försent. Han har varit i kontakt med entreprenörens dotterbolag och då har man medgett att man olovlig fällt och forslat bort träden.

Man har dock ännu inte svarat på de boendes ersättningsanspråk.