Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förföljde par med dödshot och smygfotografering

De hade varit vänner och deras barn har lekt ihop. Men mannen hade fattat tycke för kvinnan och när hon skaffade ett förhållande började förföljelsen av paret. Hotfulla brev, hål på bildäcken, märkliga sms och smygfotografering. Nu åtalas 44-åringen för en rad fall av olaga förföljelse.

Listan kan göras mycket lång:

• Förra hösten smygfotograferade han mannen och kvinnan vid flera tillfällen när de befann sig i hennes bostad.

• Mellan den 9 och 11 november punkterade han kvinnans bildäck när fordonet stod parkerat utanför hans bostad i Västsverige.

• Den 13 november lade han ett anonymt brev i hennes brevlåda där det stod att paret skulle skadas eller dödas.

• Mellan den 17 och 18 november fäste han ett brev under hennes vindrutetorkare med hot om att kvinnan och mannen skulle skadas eller dödas.

• Mellan den 22 och 23 november lade mannen ett nytt brev i hennes brevlåda med nya dödshot mot paret.

• Mellan den 23 och 24 december stack 44-åringen hål på samtliga hennes däck när bilen stod parkerad utanför hennes bostad.

• Den 27 januari trängde han sig in och stannade kvar i hennes trädgård.

Åklagaren menar att 44-åringens agerande varit hänsynslöst. Och att händelserna är upprepade kränkningar mot kvinnan.

Mannen också drabbad

Även den nye mannen är drabbad.

Dels av smygfotograferingen och av att mannen punkterat däck på hans bil och motorcykel när den stod parkerad utanför kvinnans hus. Detta har skett vid flera tillfällen.

44-åringen har också skickat meddelande till mannens son med budskapet att hans pappa skulle dödas eller skadas. Även mannen har vid två tillfällen fått liknande sms. Även pappan ska ha innefattats av hotbreven.

Den 18 november skickade 44-åringen dessutom sms till mannens dotter med liknande budskap.

Okänd gärningsman

Inledningsvis hade ingen av dem en aning om vem som stod bakom hoten, men det påverkade deras liv. De vågade inte sova, de vågade inte gå ut ensamma längre och mannen kunde inte sköta sitt jobb då han inte fick någon sömn. I förhören konstaterar man också att händelserna varit koncentrerade till helgerna.

Så småningom kom man fram till vem det kunde vara och efter ett antal polisförhör erkände mannen gärningarna. Han konstaterade också att han mått dåligt under en tid.

Nu åtalas alltså 44-åringen för en rad fall av olaga förföljelse vid Skaraborgs tingsrätt.