Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förnya/bevara – hur tänker politikerna om fastigheter på Ranten?

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

Låt fastigheterna kring järnvägsstationen får bli moderna och inte ge intryck av en stadsdel där tiden stått stilla. Den uppmaningen riktar insändarskribenten till politikerna.

I Falköpings Tidning den 21 oktober kan man läsa att det behövs en förnyelse av stadskärnan och det kan man nog hålla med om, ibland känns Centrum väldigt ödsligt.

I Rantenområdet, som är kommunens entré för besökande som kommer med tåg och buss, ska man däremot, enligt kommunens översiktsplan bevara området från 1950-1970-talen. Trots detta har man fått bygga på tre våningar och nya inglasade balkonger på några fastigheter i området.

På Rantens Hotell, från mitten av 1800-talet, har man fått sätta upp en enorm neonskylt och framför järnvägsstationen, som är K-märkt, står en ny reklampelare.

Det enda som tydligen ska vara kvar att bevara är fastigheterna vid Järnvägstorget, som inte får moderniseras med utbyggda, inglasade balkonger. Hur kan dessa, ganska fula fastigheter vara värda att bevara?

Det första intrycket som besökande möts av är ett område som inte utvecklats sedan 1960-talet. Som besökare måste man tänka ”här har tiden stått stilla”. Det är väl inte positivt för en stad som vill utvecklas?

Politiker i Falköping – tänk om och se till att även fastigheterna kring järnvägsstationen får bli moderna och inte ge intryck av en stadsdel där tiden stått stilla. Det skulle säkert bli ett lyft för området om fastigheterna fick moderniseras med nya inglasade balkonger. Detta är ju ändå Falköpings entré från järnvägsstationen.

Boende på Ranten