Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förslag till att lägga ner rättspsyk – utan medhåll från politiken

Västra Götalandsregionen föreslår i en pågående utredning att lägga ner rättspsykiatrin i Falköping. Detta stöds dock inte av ansvarig politiker.

I en pågående utredning inom Västra Götelandsregionen föreslås det att rättspsykiatrin i Falköping läggs ner, rapporterar Sveriges Radio. Det här rör sig om en arbetsplats med cirka 60 anställda, i relativt nybyggda lokaler.

Gunilla Druve Jansson (C) är ordförande i psykiatriberedningen och står inte bakom utredningens förslag.

– För det första så är det inte politiskt berett än. Utredningen sattes igång för att vi trodde att vi skulle behöva fler rättspsykiatriska platser, så tanken var inte från min sida att det skulle komma ett förslag om att lägga ner rättspsykiatrin i Falköping, säger hon till radion.

Utredningen är fortfarande pågående, men i dess nuvarande form föreslår den att rättspsykiatrin i Falköping läggs ner, och att den verksamheten flyttas till Vänersborg. Orsaken till detta skulle vara att det finns fördelar med färre enheter för rättspsykiatri i regionen, enligt Sveriges Radio.

Samtidigt pågår också en utredning om regionens samlade vårdutbud, där det inte finns några tecken på att lägga ner verksamheten i Falköping.

– Där vet jag att Falköping omnämns som en ort som fortfarande ska ha rättspsykiatri, så jag är inte så speciellt nervös just nu att rättspsykiatrin ska försvinna från Falköping, säger Gunilla Druve Jansson.