Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Första plats för Malva Bergh i Nordic Grand Prix Disco

Under helgen var två Falköpingsdansare i Katrineholm för Nordic Grans Prix Disco.

Den 6-8 December fullständigt invaderades Duveholmshallen i Katrineholm av discodansare från hela Europa. Över 850 dansare från elva nationer hade samlats för att göra upp om pokalerna i årets upplaga av Nordic Grand Prix Disco.

Mitt i den glittriga, discodunkande tävlingsfesten fanns Falköpingstjejerna Maja Lyckebäck och Malva Bergh. Lyckebäck gjorde debut i internationella sammanhang och startade i klassen Nordic Rising Star Children. Hon tog sig igenom kvalet på fredagen och fortsatte storstilat på lördagen i kvarts- och semifinal. Hon dansade på topp och lämnade över 40 medtävlare bakom sig när hon placerade sig på en mycket fin tionde plats.

Bergh var på plats för andra året i rad och hade siktet inställt på att toppa förra årets femte plats. Hon startade i klassen Nordic Rising Star J2. När fredagens kvalrunda klarats av väntade semifinal och sedan också final på lördagen. Med ruskigt fina dansrundor i finalen vann hon med övertygande domarsiffror och fick kliva högst upp på prispallen och lyfta den åtråvärda första prispokalen.