Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fortsatt inställt för Göteborgsoperan i augusti

 
Coronaviruset 2020-2021
Visa alla artiklar

Göteborgsoperan kommer att ha fortsatt inställd publik verksamhet i augusti.
– Vi har hoppats och planerat in i det längsta för att kunna öppna huset efter sommaren, att spela och möta vår efterlängtade publik. Men säkerhet och hälsa kommer först, säger vd Christina Björklund.

Den publika verksamheten på GöteborgsOperan har varit inställd sedan den 12 mars, till följd av regeringsdirektiv och rekommendationer från ägaren Västra Götalandsregionen, för att förhindra smittspridningen av coronaviruset.

Folkhälsomyndighetens fortsatta rekommendationer och riktlinjer gör att Göteborgsoperans ägare, styrelse och vd har beslutat att fortsatt ställa in samtliga föreställningar och publika aktiviteter under augusti månad. Beslutet gäller Stora scenen, Lilla scenen, i foajén, på Skövdescenen samt på turné i Västra Götaland.

– Vi är redo att ge angelägen och högkvalitativ scenkonst och vill inget hellre än att på ett säkert sätt återgå till vad vi är: ett scenkonsthus som ger föreställningar och konserter inför publik. Nu får vi vänta lite till men står beredda att öppna dörrarna när situationen förändras, säger Christina Björklund, vd på Göteborgsoperan, i ett pressmeddelande.

Hon kan inte ge något datum för när de kan öppna för publik igen.

– Under rådande omständigheter går det inte. Vårt uppdrag är att öppna när vi kan, men exakt när det blir och hur många vi får ta in i salongen beror på rekommendationer från Folkhälsomyndigheten, regeringen och vår ägare. Oavsett hur många personer vi får ha i publiken kommer vi att skapa en trygg miljö, säger Christina Björklund.

De som bokat biljett till en nu inställd föreställning kommer att kontaktas. Presentkort, ombokning eller pengarna tillbaka gäller.