RIG Falköping var inte riktigt med på tå från start i matchen. Laget förlorade första set med sju bollar. Inte heller i andra set gick det hela vägen, även om det var en uppryckning från första set.

Det var ändå i tredje set tjejerna gjorde sin bästa insats. Gislaved var i ledning med 18–16 när RIG började plocka ordentligt med poäng genom både lysande spel samt genom att dra nytta av Gislaveds egna misstag. RIG vann setet med 25–21.

Gymnasietjejerna fortsatte hävda sig bra i det fjärde setet och skuttade av lycka när de satte in bollen som betydde ledning 23–21. Gislaved visade dock klass. De gjorde fyra raka poäng och stoppade RIG från att stjäla en poäng.

RIG-spelaren Hanna Hellvig var samlad efter matchen.

Det var jättekul att spela. Det känns som att vi kämpar på alla bollar hela tiden, och vi har en jättebra känsla på planen. Därför var det jättesynd att vi inte kunde avsluta det idag, säger Hanna.

Det känns faktiskt ganska bra. Vi har spelat så pass bra volleyboll.

RIG-tjejerna gjorde en lika bra match i helgen mot Svedala, och spelet går åt rätt håll för tjejerna, som bara tagit en poäng så här långt i Elitserien i år.

Vi har börjat snacka mycket mer och har en annan känsla på planen. Vi är glada hela tiden och gör vårt bästa, framhåller Hellvig som anledning till den positiva trenden.

Precis som mot Svedala i helgen så var det även under tisdagskvällen i tredje set som gymnasietjejerna spelade bäst.

Det brukar bli så. Vi är sega i början men brukar alltid komma igång till slut.

Ja, det är något som vi pratat om.

Det handlar nog bara om inställning. Vi måste bara se till att vara på direkt.

Sju matcher återstår för RIG Falköping i grundserien.

Jag hoppas att vi fortsätter spela så här bra, och det är mycket som talar för att ska göra det. Vi har verkligen kommit igång nu. Det ska bli jätteroligt att spela och jag hoppas vi kan ta fler set, avslutar Hanna Hellvig.