Åtta chefer var nominerade till titeln Årets offentliga chef. Utmärkelsen är instiftad av tidningen Offentliga Affärer och delades på onsdagkvällen ut vid en bankett i anslutning till konferensen Offentlig chef. Vinnare av priset blev till slut Steinunn Asgeirsdottir, förvaltningschef på Patientnämnden i Stockholms läns landsting. Men det var ändå en glad och nöjd kommundirektör som tidningen nådde på telefon sent på onsdagskvällen.

- Som jag har sagt innan är den här utmärkelsen en laginsats. Jag är glad för Falköpings skull att få vara en av de nominerade.

Läs mer: ”Visste inget innan de ringde”

Oväntat stort intresse för medmänsklig konferens

Det var i december förra året som Falköpings kommundirektör, Katarina Andersson, fick ett telefonsamtal med det glädjande budskapet från konferensarrangören.

Nomineringen gjordes med motiveringen:

”Hon har byggt ett förändringsledarskap som skapat en medveten omställningsorganisation som klarar att hantera komplexa samhällsutmaningar. Katarina är mån om att lyfta fram alla andra 3 200 anställda och kommunens 33 000 medborgare och i det tysta starkt bidra till samhällsutvecklingen såväl internt som externt.”

Förutom vinnande Asgeirsdottir konkurrerade Andersson om utmärkelsen med bland annat HR-chefen för Domstolsverket, en rektor från Storfors och enhetschefen för Brottsförebyggandet rådet.

Banketten ägde rum på Quality Hotel Globe i Stockholm.