Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tingsrätten friar man från våldtäkt på sovande kvinna

24-åringen åtalades för våldtäkt efter att ha haft sex med en kvinna trots att hon sov och var berusad. Men tingsrätten väljer att fria honom eftersom det inte är klarlagt om mannen verkligen förstod att hon inte var vaken och inte ville delta.

Sällskapet hade varit på Olstorp och festat. Efteråt hamnade de på en efterfest utanför Skövde. Kvinnan var trött och somnade i en soffa och en av männen bar då in henne i sovrummet.

Där hamnar också 24-åringen och hon vaknar plötsligt av att de har sex. Hon knuffar bort honom, tar på sig morgonrocken och går ut till de andra i köket och bryter ihop.

Åtalades för våldtäkt

Först senare kommer det fram att kvinnan anser att mannen våldtagit henne. Åklagaren väljer då att åtala honom.

Tingsrätten anser att hennes berättelse är trovärdig, men domstolen anser det inte klarlagt att 24-åringen förstod att hon sov. När en annan av festdeltagarna tittade in i rummet lyfte hon på huvudet och rörde sig på ett sätt som gjorde att mannen kunde ha trott att hon var vaken.

Därför frikänns 24-åringen.