Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frigavs efter brutal polisattack - åklagare överklagar inte

Kammaråklagare Jenny Karlsson menade att den 30-åring, som i fredags släpptes efter en häktningsförhandling, kunde skada utredningen. – Jag funderade på om jag skulle överklaga eller inte, men skadan kan ju redan vara skedd. Vid förhandlingarna menade jag att han exempelvis kunde påverka vittnen, säger Jenny Karlsson.

Mannen och hans bror är misstänkta bland annat för att ha skadat två civilpoliser förra onsdagen på resecentrum i Skövde. Den ene slogs medvetslös, fick hjärnskakning och tänder utslagna.

Även käken skadades.

Tingsrätten konstaterade att mannen på sannolika skäl är misstänkt för grov misshandel mot polisen, men motiverade beslutet om att släppa honom med att det finns en övervakningsfilm som visar händelseförloppet.

Därmed skulle han inte heller kunna skada utredningen.

– Det har gått flera dagar sedan han släpptes och han kan redan ha agerat. Därför går hon inte vidare till hovrätten, menar åklagaren.

Nu menar hon att de måste gå vidare i utredningen.

Utredningen fortsätter

Enheten för grova brott fortsätter också sin del av arbetet med fallet.

– Vi väntar på en del rättsintyg, sedan ska vi höra ytterligare vittnen och gå igenom övervakningsfilmerna igen, konstaterar Lars Johansson.

Han tycker dock inte att frisläppandet skickar riktigt bra signaler.

– Inte minst när det gäller kollegorna, konstaterar Johansson.

Läs de samlar in pengar till skadad polis

Läs därför släpps bröderna på fri fot

Läs polischefen ser allvarligt på händelsen

Läs jag tycker man ska slå till stenhårt

Läs polisman slogs medvetslös

Läs två anhållna efter misshandel