Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

FSS-simmare satte nytt klubbrekord

I helgen tävlade Falköpings SS simmare i Ulricehamn. Falköpingssimmarna stod för flera fina insatser och tog en mängd medaljer. En av dem passade även på att slå ett gammalt klubbrekord från 90-talet.

I helgen var det återigen dags för FSS simmare att delta i ÅSS-race i Ulricehamn. En tävling som FSS brukar åka på, då flera av de yngre simmarna gör sin tävlingsdebut här. Men vid lördagens tävling var det en något decimerad skara från Falköping som deltog, endast åtta simmare kom till start.

Max Lind, 11, gjorde personliga rekord på sina distanser och fick med sig fyra guld och ett silver. Lisa Karlén, 13, och Alex Karlsson, 14, hade en riktigt bra dag i bassängen och satte nya fina personliga rekord. Alex sänkte sitt rekord på 100 meter frisim med åtta sekunder (1.10.79). Han närmade sig även 30-sekundersgränsen på 50 meter frisim (30.91), en sänkning med nästan tre sekunder. Även Lisa kapade sina rekord och fick med sig tre bronsmedaljer hem.

Svedberg satte nytt klubbrekord

En av helgens större bedrifter stod Simon Svedberg för i ryggsim. Han hade varit och nosat på klubbrekordet på 50 meter ryggsim de senaste tävlingarna. Under lördagens tävling skulle han lyckas.

Svedberg behövde göra en tid under 30 sekunder för att slå Tommy Jonssons rekordtid på 30.06 från 1992. När klockan stannade på 29.99 på lördagen stod det klart att Simon Svedberg slagit klubbrekordet.

Medaljregn över FSS

Filippa Lind och Julia Jonsson, båda 14 år, simmade till sig medaljer i samtliga grenar. Filippa tog sig för första gången under 1.10 på 100 meter frisim (1.09.27), vilket gav henne en bronsmedalj i åldersklassen.

I den äldsta klassen, 15 år och äldre, simmade Josefine Stensson, Francesca Clark och Simon Svedberg. Samtliga visade framfötterna och plockade sammanlagt hem 16 medaljer. Francesca, Julia, Filippa och Josefine simmade även två lagkapper, 4 x 50 meter medley och 4 x 50 meter frisim, och vann guld.