Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

FSS-succé i tävlingspremiären – slog 19 år gammalt klubbrekord

I helgen drog Falköpings simsällskap i gång tävlingssäsongen. Falköpingssimmarna svarade för flera fina prestationer – bland anant slogs ett 19 år gammalt klubbrekord.

Efter sommarens träningsuppehåll var det dags för FSS att dra i gång tävlingssäsongen. Falköpingssimmarna var på plats i Sandared för att tävla på den återkommande tvådagarstävlingen Sandaredssprinten.

Det var ett gäng spända och nervösa simmare som gav sig iväg tidigt på lördagsmorgonen men 18-åringarna Simon Svedberg och Francesca Clark visade god form direkt. Båda levererade fina resultat, vilket gav dem flera medaljer i åldersklassen 17 år och äldre.

Svedberg hade en bra helg med en hel del fina tider. Framför allt lyckades han slå nytt klubbrekord på 100m medley med tiden 1.05.07. Därmed raderades det 19 år gamla rekordet, som Vincent Jeune satte 2000.

Samtidigt simmade Clark bland annat 100m fjärilsim på fina tiden 1.14,96, ett personligt rekord med tre sekunder.

Medaljregn

13-åriga Clara Jonsson var tillbaka i tävlingsbassängen efter en lång skadeperiod och svarade för en mycket bra insats. Även Julia Jonsson, Filippa Lind och Josefine Stensson putsade sina rekord. Jonsson simmade 50m bröstsim under 40 sekunder för första gången (39,61) och tog medalj på bland annat 100m medley i ålderklassen 15-16 år. Stensson fick med sig ett brons på 50m bröstsim i samma åldersklass med tiden 38,41.

Max Lind, 12, hade en tuff helg med många distanser men det hindrade inte honom från att få med sig hela sex medaljer i sin åldersklass. Lind satte flera personliga rekord, bland annat simmade han 100m fjärilsim på tiden 1,27,88, vilket gav ett personligt rekord med 13 sekunder.

Därtill deltog tjejerna i två lagkapper, 4 x 50 frisim och 4 x 50 medley, och de lyckades ta en bronsmedaIj. I medleylaget simmade Francesca Clark (rygg), Filippa Lind (bröstsim), Josefine Stensson (fjäril) och Julia Jonsson (frisim). Totalt blev det 22 individuella medaljer (10 guld, 7 silver, 5 brons) och ett lagbrons.

För FSS-simmarna väntar härnäst Västerbybadet Race i Götene den 5 oktober.

LÄS OCKSÅ: FSS-simmare startade upp säsongen i Danmark