Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

FSS-talanger simmade hem medaljer i säsongspremiären

Nu är säsongen igång för Falköpings SS simmare. I helgen var det dags för tävlingspremiär i Borås. FSS-simmarna satte flera nya personliga rekord och fick med sig en drös medaljer hem.

Tre av Falköpings SS ungdomar reste till Borås för att delta i UGP i helgen. Filippa Lind, Julia Jonsson och Simon Svedberg deltog i tävlingen, som arrangerades av SK 70 Sandared men avgjordes på åtta banor i Borås simarena.

Julia simmade bland annat 1 500 meter frisim och var endast en sekund från klubbrekordet för tjejer 13-16 år. Det blev en silvermedalj i åldersklassen 15 år på 1 500 meter frisim samt brons på 400 meter frisim och 200 meter medley.

Nya personliga rekord

Filippa slog personligt rekord på 100 meter bröstsim med tiden 1.23,99 och tog ett brons på 200 meter bröstsim. Båda tjejerna simmade även 200 meter fjärilsim på tider runt sina personliga rekord.

Simon simmade hem ett guld, två silver och tre brons och gjorde en bra första tävling för året med tider runt sina personliga rekord.

LÄS MER: FSS-simmare satte nytt klubbrekord

Medaljregn

Totalt fick de tre simmarna med sig tio medaljer hem till Falköping.

För FSS-ungdomarna väntar nu en veckas träning på hemmaplan innan det är dags för sportlov och träningsläger på Mallorca.