Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Full pott för Falan på hemmaplan – befäste serieledningen: "Hela laget gör ett fantastiskt jobb"

Fyra poäng blev det för BK Falan i fjärde sammandraget i division 2 Mellan, som spelades hemma i Falköping. 5–3 mot Askim och 6–2 mot Torp blev resultatet i helgen, vilket innebär att Falan leder serien på 14 poäng före Wätterstad på elva poäng – då två sammandrag återstår.

Det såg länge ut som Falan skulle komma till spel med fullt lag. Tyvärr blev både Pontus Klarson och Jesper Olsson sjuka under fredagen, så då fick lagledaren Stefan Svanberg återigen ta på sig matchtröjan. Han gjorde det på bästa sätt och vann två viktiga dubbelmatcher åt laget.

Inför helgens matcher hade Falan två poängs ledning före Askim och Wätterstad. Just Askim var Falans första motståndare på förmiddagen. Askim kom till spel med ett starkt lag och det blev en rysare som Falan vann med 5–3.

Herrarna inledde starkt genom att vinna båda dubblarna. Magnus Toftegaard och Mike Rasmussen vinner HD1 med knappa, 21–18, 23–21.

Jonas Andersson och Stefan Svanberg storspelar och vinner överraskande HD2 med 21–15 21–15.

– Starkt av Stefan att hänga med i det höga tempot, säger tränaren Yvonne Klarson.

Caroline Larsson och Emma Klarson spelar bra men hade tufft motstånd och förlorar med 16–21, 10–21. Damsingeln förlorar, en något förkyld Kajsa Fantenberg första set med 11–21 och lämnar sedan wo.

Ställningen är 2-2 inför herrsingelmatcherna. Magnus förlorar första set i HS1 mot Philip Molander med knappa 19–21. Han ligger under i andra set med 19–20, och har således matchboll emot sig. Han räddar upp setet och vinner med 22–20 och tar sedan tredje set lätt med 21-10. Mike får det betydligt lättare och vinner HS2 mot Niklas Ternström med 21–14, 21–17. Stefan går även in på HS3 mot Peter Baeza men förlorar här med 10–21, 12–21.

Ställningen är 4–3 till Falan och MD med Jonas och Emma blir avgörande om Falan får ett eller två poäng med sig.

– Mixedmatchen blev den klart bästa matchen mot Askim, säger lagledaren Stefan.

Emma gör aldrig en dålig mixedmatch och brukar vara bäst när det gäller. Jonas storspelar återigen och paret vinner med 21–14, 21–14.

– Jonas utser jag till lagets bästa spelare mot Askim, säger en glad Stefan.

Vinst på wo

Andra matchen mot Torp slutar hela 6–2.

Återigen inleder Falan med två starka herrdubblar. Magnus o Mike vinner HD1 lätt med 21–12, 21–10. Taktiskt rutinerat spel av Jonas och Stefan gör att paret vinner HD2 med klara 21–17, 21–13.

Caroline och Emma vinner DD på wo, då Torp bara har med en tjej den här gången.

Falan leder således med 3–0 då singelmatcherna drar igång. Caroline Larsson får förtroendet i DS. Hon spelar stabilt hela matchen och vinner mot Elin Segerlind med 20–22, 21–17, 21–15. Grym insats av Carolin, och därmed tar Falan ledningen med 4–0.

Magnus får det tufft i HS1 i första set, men reder ut det och vinner med 26–24. Andra set går bättre och han vinner med 21–15. Likadant blir det med Mike. Han möter Tony Hansson, som vann med 2–0 mot Mike förra gången. Nu storspelar Mike och vinner HS2 med 22–20, 21–11.

"Får se om vi pallar trycket"

Göran Persson gör debut i seriesammanhang och får spela HS3. Bra spel av Göran men tyvärr förlust med 12–21, 14–21.

Sist ut är som vanligt MD-paret Jonas och Emma. Det blir överraskande jämt spel och vid ställningen 19–19, skadar sig tyvärr Emma. En kraftig stukning gör att hon tvingas bryta match, som dock redan är avgjord.

– Hela laget gör ett fantastiskt jobb. Men vi har en jämn serie med många bra lag, så vi får se om vi pallar trycket de två sista sammandragningarna, säger en mycket stolt lagledare.