Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Känd butikskedja i Sverige lägger ner - kan drabba anställda på Elins esplanad

Tv-spelskedjan Gamestop stänger butiker i Sverige och Norden nästa år. Det är i nuläget oklart om butiken i Skövde berörs.

Butikskedjan Gamestop, som säljer spelvarudetaljer, planerar att stegvis stänga ner flera av sina butiker i Sverige och Norden under nästa år. Det skriver tidningen Computer Sweden.

Gamestop är den största detaljhandlaren i världen inom tv- och dataspel samt speltillbehör. Det finns idag ca 6 500 butiker globalt varav 180 ligger i Sverige, Danmark, Norge, Irland och Finland.

Det nordeuropeiska huvudkontoret är placerat i Dublin och har idag över 1200 anställda i regionen. En av butikerna ligger i Elins esplanad i Skövde. Huruvida den butiken berörs av nedläggningen är oklart. Butikspersonalen i Skövde hänvisar till företagets presstjänst som inte har kunnat nås.

Företaget ska enligt uppgift ha haft ekonomiska problem de senaste åren, som en konsekvens av allt fler handlar sina spelprylar internet.

.