Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Grattis Patricia, din sommarbild vann!

Två nöjda barn i nyinköpta tröjor på en strand i Mellbystrand. Patricia Axelssons stämningsfulla bild blev den absoluta favoriten när läsarna fick rösta fram sommarbilden.

Med 95 röster vann Patricia Axelssons bild ( nummer nio) vår tävling där läsarna fått rösta fram en vinnare bland tio bilder som valts ut av alla bilder som vi bett våra läsare skicka in. Den näst populäraste bilden var bild nummer två, tagen av Mikaela Hjelm som fick 73 röster.

LÄS MER: Här är alla 90 sommarbilder- vilken är din favorit?

– Jamen jätteroligt, jag missade först att det var en tävling. Då kanske jag hade jobbat lite mer med bilden, säger Patricia Axelsson.

Vår vinnarfotograf bor i Tidaholm tillsammans med man och två barn och jobbar som lärare.

– Jag fotograferar mycket, sen är det mer eller mindre i perioder. Jag har ett Instagramkonto där jag lägger upp mina bilder, det är som ett fotoalbum.

Patricia har en systemkamera men de flesta bilder tar hon med mobiltelefonens kamera.

– Den har man alltid med 24 timmar om dygnet, det blir bra kvalitet på bilderna och så går det lätt att ladda upp på Instagram.

Favoritmotiv?

– Det brukar vara mina barn som får ställa upp, säger hon.

Vinnarbilden är tagen i Mellbystrand. Där tillbringade Patricia Axelsson mycket tid som barn.

– Det var en liten minnesresa som jag och barnen gjorde för några veckor sedan. Vi gick där på stranden en kväll. Barnen hade köpt varsin ny tröja och de var nöjda.

Bilden i sig är vacker och stämningsfull men där finns också ett viktigt budskap – alla människors lika värde.

– Det här är frågor som jag brinner för och jobbar aktivt med i rollen som lärare och även politiskt.