Tabelltvåan Mullsjö tog emot tabellfemman Linköping i den första kvartsfinalen i herrarnas innebandyslutspel.

Efter två spelade perioder ledde gästande Linköping med 4-0. De två första perioderna hade mest handlat om kamp, ordbråk och knuffar.

- Det var hett där ute idag och det är så man vill att det ska vara i ett slutspel. Men vi tilläts inte riktigt att spela speciellt hett, säger Kim Ganevik.

Mullsjö hade mer boll än Linköping, men Linköping spelade smart och tog tillvara på sina chanser.

Mullsjö lyckades inte skapa allt för mycket farligt framåt och humöret sjönk i takt med klockan.

Efter ett par tveksamma domslut mot sig blev det riktigt irriterat när Linköping fick straff efter drygt åtta minuter in i den andra perioden.

Mais-spelaren Kim Ganevik la sig ner på golvet och skrek ut sin frustration över domslutet. Det hjälpte dock inte.

Linköping brände den straffen vilket renderade det största jublet i Nyhemshallen så långt.

Efter straffen var det mer eller mindre gruff vid varje avblåsning.

David Gillek och Erik Björk hade en egen uppgörelse efter avblåsning och fick sitta två minuter för det.

Strax efteråt gjorde Linköping 4-0.

Det dröjde inte länge innan det brakade loss ordentligt. Johan Nygårdh och Linköpingsspelaren Milan Tomasik hamnade i en brottningsmatch på golvet. Sekunden senare var i princip samtliga av lagens spelare där och knuffades. Två utvisningar för vardera lag.

- Vi fokuserade kanske lite för mycket på annat än vårt spel. Vi kom ut med för mycket hjärta och för lite hjärna om man ska säga någonting om de två första perioderna.

I den tredje perioden kom Mullsjö ut som ett helt nytt lag. Fokuset låg inte längre på domaren eller motståndarna utan på sitt egna spel. Något som också märktes på resultattavlan.

1-4 Isaac Rosén.

2-4 Kim Ganvevik.

- Vi släppte lite av frustrationen och i tredje perioden fanns det bara en väg att gå och det var framåt. Kollar man på säsongen har ju tredje perioden varit vår bästa. Sen ger vi oss kanske ingen ärlig chans idag.

Mullsjö dominerade totalt men mitt i Mullsjös måljakt så släckte Linköpings Milan Tomasik Mais hopp. 5-2 med mindre än fyra minuter kvar.

Mullsjö plockade målvakten och gjorde 3-5 genom Sebastian Palmqvist. Mer än så blev det inte och Mullsjö ligger nu under med 0-1 i kvartsfinalserien.

- På söndag måste vi se till att matchen lever inför sista perioden. Linköping var trötta och gick på knäna i slutet. Jag kände att vi kunde spela i 60 minuter till, säger Ganevik.

Känner du att ni är ett starkare lag än Linköping?

- Ja, absolut. Det är inget snack om den saken.