Postkodlotteriet hade kallat Ingemar och en grupp grannar i Såtenäs till museet vid Skaraborgs flygflottilj F7 på tisdagen. Där förrättades en dragning där det avslöjades att flera av dem vunnit stora pengar. En bil delades också ut.

Guldvinsten gick till pensionären Ingemar Petersson, som vann 1,4 miljoner kronor.

– Jag är lite chockad. Jag hade inte räkna med att vinna, men man hoppas ju alltid, säger Ingemar som varit med i Postkodlotteriet i många år.

Och nu kom alltså utdelningen i form av checkar i guldkuvert.

– Jag sitter och tittar på de fina kuverten, de blänker så fint, förklarar Ingemar, som när tidningens reporter ringer har hunnit berätta för sin mor om vinsten.

Däremot vet inte hans hustru något än.

– Hon jobbar.

Vad han ska göra med pengarna vet Ingemar inte riktigt än, men det finns många hål att stoppa i. Men något extra vill han förstås unna sig.

– Jag är intresserad av fiske och har en liten båt i Vänern. Nu kan det bli en ny modell.

En resa till Sydostasien står också på önskelistan.

– Min fru är från Filippinerna och vi har alltid pratat om att åka dit för att träffa släkten, men det är dyrt. Det går ingen charter dit. Men nu kan vi åka, konstaterar Ingemar, som har ett gott öga till flygplan.

Han arbetade på flygflottiljen F7 i 43 år innan pensioneringen 2016 och han bor fortfarande nära.

På lördag kommer tv-tittarna kunna se i TV4 när Ingemar och de andra vinnarna får sina vinster. Han konstaterar att det var lite ovant att bli filmad av tv-teamet.

– Det är lite nervöst. Man blir helt stum, menar Ingemar Petersson.