Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gymnasieeleven Jazmine: Stark påverkan av pandemin

Den 17 Mars 2020 sattes vi gymnasieelever på distansundervisning och har tills nu fortsatt med detta. Det finns många åsikter kring detta, då vi som går på gymnasiet tvingas ställa in olika traditioner som sker på Ållebergsgymnasiet. Jag går sista året på samhällsvetenskapliga linjen med beteendeinriktning, och har själv påverkats starkt.

Jag trodde inte att denna distansen skulle fortsätta så länge som den gjort, och det trodde inte mina klasskamrater heller. För tillfället lever vi med den ständiga oron ifall vi behöver vara i skolan eller hemma, ibland kan detta också kännas som extremt oplanerat. Ena dagen är vi i skolan, medan vi andra dagen måste ta med oss alla våra skolmaterial hem.

Lektionsplaneringen måste ändras för att man ska kunna genomföra vissa uppgifter. Det blir väldigt stressigt, samt när man väl är i skolan så känner man sig inte säker.

Personligen så tycker jag att distansundervisningen är bättre än närundervisning, på grund av att man slipper oroa sig över att bli smittad. Däremot så behöver man självdisciplin för att kunna klara av skolan på distans. Något som jag däremot tyckte var dåligt med distansen, var att man ej fick så mycket hjälp i de ämnen man hade svårt i. Detta resulterar i att vi som hade svårt, behöver arbeta med det nu. Detta bidrar för mig personligen till mycket stress, och framförallt för att det är sista året på gymnasiet.

Vi som tar studenten till sommaren, hoppas på att få ha en normal student. Men i dagsläget ser det inte så ljust ut, vi vill kunna umgås med våra släktingar och fira med våra klasskamrater. Vi har sparat ihop klasspengar för att åka till exempel flak. Detta ställs nu också in, samt klassresor och förmodligen balen också. Vi har fått en fest hittills sedan pandemin startade, och fler blir det nog inte. Tyvärr har pandemin ställt till med mycket, och vi har både fått acceptera och respektera de restriktioner vi blivit tilldelade att följa. Vi hoppas på att det snart blir bättre, och att ifall vi alla sköter oss så blir det bra till slut.

Jazmine Wallander

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel