Strax innan klockan åtta på söndagskvällen den 18 januari stoppades polisen en bil vid Folkets park i Falköping.

Föraren och två passagerare ska ha visat tecken på narkotikapåverkan. Bilen ska inte ha varit stulen.

I fordonet hittar man en pistol vid framsätet och också ett antal narkotikapreparat. Pistolen varit skarpladdad med en kula i loppet, mannen bar skyddsväst och balaklava, en huva som täcker allt utom ögon.

Narkotikan bestod av 27,8 gram amfetamin, 1,33 gram heroin samt 22,99 gram cannbisharts, som är narkotika. Det ledde till ett åtal för narkotikabrott.

26-åringen var också påverkad av kokain, vilket resulterar i en dom för ringa narkotikabrott.

Fler brott

Men redan den 23 maj 2017 togs han efter en biljakt nere i Skåne efter att ha försökt fly från polisen påverkad av narkotika och alkohol.

Poliserna som förföljde honom menar att han körde vårdslöst och fick använda både spikmatta och att preja honom av vägen för att få stopp på färden.

I byxfickan hade han ett knogjärn.

Körde 170

Han upptäcktes när han passerade poliserna i 145 kilometer i timman på en 110-sträcka.

På en 70-väg i ett bostadsområde höll föraren av personbilen 160-170 kilometer i timmen. I en återvändsgränd körde dessutom personbilen rakt mot polisbilen, som dock hann svänga undan och ut på en gräsmatta.

När han prejats av vägen vägrade han också att öppna dörren.

Sidorutan krossades med batong och det uppstod tumult, för att få stopp på 26-åringen var de tvungna att använda sprej.

Han döms för våldsamt motstånd, rattfylleri, vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning, brott mot knivlagen samt ringa narkotikabrott.

Hittade 60 000 kronor

Vid en husrannsakan i mannens bostad hittade man ännu mer.

I hans jacka i hallen hittades en större mängd cannabis. I en väska hittades 60 500 kr i kontanter. Utredarna fann också en våg, samt en lista över namn och summor.

Han döms också för att ha misshandlat en tidigare flickvän.

Han hade fått för sig att hon knarkade och var arg och upprörd. Han sa att hon hade fem sekunder på sig att svara på vem som försåg henne med narkotika. 26-åringen gav henne en örfil på högra sidan av ansiktet.

Han stannade sedan fordonet vid stationen och drog ut henne i håret ur bilen.

Efter fem minuter kom hennes syster till platsen.

26-åringen bad då henne åka därifrån.

Systern sa då att hon skulle ringa polisen och gjorde så. Mannen sa både till henne och hennes syster att han skulle skjuta och döda dem.

11 punkter

26-åringen förekommer under elva avsnitt i belastningsregistret, huvudsakligen dömd för narkotikabrott. Han dömdes senast den 25 februari 2016 för utpressning, narkotikabrott, ringa narkotikabrott och ringa dopningsbrott till fängelse åtta månader jämte tidigare villkorligt medgiven frihet förverkades

Han döms nu till två år och tio månaders fängelse.

Detta för grovt vapenbrott, misshandel, olaga hot, våldsamt motstånd, vårdslöshet i trafik, rattfylleri, grov olovlig körning, två fall av narkotikabrott, ringa narkotikabrott och brott mot knivlagen.