Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hagström belönas med plats i SOK:s stödprogram

Johanna Hagström gjorde en strålande säsong i vintras och fick för några veckor sedan stipendium för sina fina insatser. Nu belönas hon på nytt, genom att vara en av fyra utvalda längdåkare till SOK:s stödprogram Topp och Talang.

Falköpingstjejen Johanna Hagström gjorde stora underverk under den gångna skidsäsongen. För några veckor sedan tilldelades Hagström stipendiet "Framtidens skidlöfte" på 50 000 kronor.

Nu kommer nästa belöning. Sveriges Olympiska Kommité, SOK, har bestämt att utöka sitt stödprogram med ytterligare nio aktiva varav fyra längdåkare från och med 1 juli. En av dem är alltså Hagström.

Syftet med stödprogrammet är, enligt SOK, att ge dessa utövare långsiktigt stöd inför framtida vinterspelen i Peking 2022 och Milano Cortina 2026.

– Det är väldigt hög klass på talangerna som kommer in i SOK:s stödprogram. Samtliga fyra längdåkare har endera vunnit VM-guld för seniorer eller guld under ungdoms-OS. Både Felix Elofsson och Oliwer Magnusson har redan deltagit i olympiska spel, och Oscar Elofsson var årets nykomling i puckelpistvärldscupen den gångna säsongen, säger SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo i ett pressmeddelande på SOK:s hemsida.

LÄS OCKSÅ: Fin utmärkelse till Hagström efter succésäsongen: "Betyder jättemycket"