Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hagström får fortsatt förtroende i blågult – Öberg med i utvecklingslandslaget

Förbundskapten Håkan Carlsson har presenterat landslagstrupperna till nästa säsong. Sara Hagström, 24, från Falköping var som väntat ett av namnen. Dessutom är en annan Skaraborgare uttagen.

LÄS MER: Första pallplatsen för Hagström i världscupen

Svenska orienteringslandslaget har ett mycket lyckat år bakom sig som nyligen avslutades med sista världscuptävlingen i Kina.

Nu börjar uppladdningen inför 2020 – där höjdpunkten är sommarens sprint-VM i Danmark.

På programmet finns vidare tre världscupomgångar. Den första avgörs i Schweiz i maj och sedan fortsätter det med ett skogs-EM i Estland i augusti. Världscupfinalen arrangeras i norra Italien i början av oktober.

Sveriges målsättning inför kommande säsong är som vanligt hög:

– Vi siktar mot att bli bästa nation både på VM och EM. Och när det gäller världscupen vill vi ta pallplatser på samtliga individuella deltävlingar samt totalt både på dam- och herrsidan. Men vårt huvudfokus ligger på att hela tiden göra riktigt bra prestationer och att löparna ska ta kliv framåt i sin utveckling, säger förbundskapten Håkan Carlsson i ett pressmeddelande.

Precis som tidigare finns två seniora landslagstrupper, ett A-landslag med aktiva som bedöms ha medaljpotential 2020 och ett utvecklingslandslag med löpare som tros kunna skörda medaljer inom några år.

– Vi har en oerhört stark trupp, och det finns många löpare som står just utanför landslaget och knackar hårt på dörren. Man ska aldrig ta ut något i förskott, men det ser oförskämt bra ut just nu, säger Håkan Carlsson.

I utvecklingslaget återfinns 23-åriga Johanna Öberg, tidigare Ryda SK, numera tävlande för OK Linné.