Denna helg drog skidsäsongen i gång. Med säsongspremiär i Gällivare på schemat deltog Johanna Hagström i lördagen distanslopp och i söndagens sprint.

I sprinten såg allt ut att gå som planerat. Bäst tid av alla i prologen, etta i kvartsfinalen och en stabil ledning i semifinalen. Sedan föll hon i en kurva en bit från upploppet och missade finalen.

– Det enda jag tänkte var att jag inte skulle ramla. Åh – jag kan inte tänka så, då ramlar man ju. Så jäkla besviken, sa Hagström till SVT efter loppet.

Senare under kvällen fick Hagström ändå något att glädjas över. Efter sprinten togs nämligen truppen till världscuppremiären i Ruka nästa helg ut. I den kom Hagström med, tillsammans med ett gäng andra tjejer från lagen utanför A-landslaget.

– Elina (Rönnlund, Team Bauhaus, reds. anm.) gör en jättefin prestation när hon placerar sig fyra i samtliga tre lopp i helgen och även de unga åkarna Emma (Ribom), Johanna (Hagström) och Moa (Lundgren, alla tre utvecklingslandslaget, reds. anm.) inleder säsongen starkt och får nu chansen att möta internationellt motstånd i helgen, säger damtränare Magnus Ingesson i ett pressmeddelande.

Relaterat till artikeln